Datasprint: Samen aan de slag met de data

Datasprint: Samen aan de slag met de data

Ben jij deelnemer aan bijvoorbeeld Snuffelfiets of Telraam? Heb jij (onderzoeks-)vragen naar aanleiding van de data die je verzamelt? Of vraag je je af wat er eigenlijk allemaal kán met de data die jij verzamelt? Meld je dan aan voor de datasprint die we, samen met de Hogeschool Utrecht en de Datawerkplaats (Universiteit Utrecht), organiseren op maandagavond 17 oktober.

Wat gaan we doen en wat levert de datasprint op?

Tijdens de datasprint gaan we aan de slag met de data die in Snuffelfiets en Telraam worden verzameld én met de onderzoeksvragen van deelnemers in de community.
We bedenken samen interessante onderzoeksvragen op basis van de data die we verzamelen. Samen met studenten van de Hogeschool Utrecht denken we na over wat je allemaal zou kúnnen met de data. En een aantal professionals en experts nemen ons mee in wat zinnige manieren van onderzoek zijn.
Het uiteindelijke doel is dat de studenten van de minor Datavisualisatie en Infographics (Hogeschool Utrecht) de onderzoeksvragen die we samen bedenken tijdens de datasprint, in de weken na 17 oktober, verder onderzoeken én uitwerken tot een aantal journalistieke blogposts, die in de loop van november op het Datablog van de Hogeschool Utrecht en bij Samen Meten Utrecht zullen verschijnen. Voor de studenten is dit onderdeel van hun toetsing. En voor ons levert het mooi inzichten en data-verhalen op basis van jullie eigen vragen én ideeën!

Ben jij erbij?

Deze datasprint kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder jou, deelnemer aan een meetproject. Dus: vind je het leuk om met de data aan de slag te gaan? Of om weer eens terug in de schoolbanken te kruipen? Doe dan mee met ons mee op 17 oktober!
Ook als je (nog) niet meedoet aan Snuffelfiets of Telraam, maar wel geïntereseerd bent in de datasprint of een interessante vraag hebt, ben je natuurlijk van harte welkom! Geef dit dan even aan bij jouw aanmelding.

Zien we jou op 17 oktober?! Zo kun je je aanmelden!

Meld je aan via een e-mail aan info@samenmetenutrecht.nl. Wil je daarbij aangeven of je wel of niet deelnemer bent aan Snuffelfiets en/of Telraam? En of jij een concrete onderzoeksvraag of casus hebt die je wilt voorleggen?

Voorbereidende enquête

Om onder andere alvast in kaart te brengen welke onderzoeksinteresses en -vragen er leven onder deelnemers van de diverse Samen Meten Utrecht meetprojecten, is er een enquête ontwikkeld. Wil je die invullen? Of je nu wel of niet deelneemt op 17 oktober, we stellen het op prijs als je de enquête invult. Dank je wel voor het meedenken en -werken!

Wat is een datasprint?

Een datasprint is een methode die enerzijds draait om een eerste verkenning van verzamelde sensordata. Aan de andere kant is het een methode om dialoog tussen experts en inwoners tot stand te brengen.