Doe mee!

  1. Doe mee!

Samen Meten Utrecht

Samen Meten Utrecht biedt een overzicht van burgerwetenschap projecten in het kader van gezond stedelijk leven in de provincie Utrecht. En dat niet alleen. Samen met jou vormen we graag een community van actieve inwoners die meten aan hun leefomgeving. Dat betekent naast zoveel mogelijk data verzamelen, er ook samen wijzer van worden!

We nodigen je uit om actief deel te nemen aan dit platform in ontwikkeling waarbij we steeds meer inzicht krijgen in de omgevingsfactoren die invloed hebben op onze gezondheid.


Meten is weten

In de provincie Utrecht en daarbuiten, worden al veel metingen verricht door bewoners aan de eigen leefomgeving. Dat kan met kant- en klare meetinstrumenten maar ook door zelf een meetkastje te bouwen. Sensoren worden steeds handzamer, betrouwbaarder en betaalbaarder. Een goede zaak dus om mee te doen met een burgermeetproject. Je krijgt meer inzicht in de kwaliteit van je leefomgeving, welke factoren van invloed zijn en hoe je zelf kunt bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

 

Doe mee!

We nodigen je van harte uit om actief deel te nemen!

  • Word burgermeter. Je kunt meedoen aan een van de projecten die je vindt op deze website.
  • Neem deel aan bijeenkomsten. We horen graag welke onderzoeksvragen je hebt en/of welke kennis jij kunt delen. Bekijk de agenda.
  • Abonneer je op de Samen Meten Utrecht nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van activiteiten, onderzoeksresultaten en nieuwe projecten.
  • Wordt zelf actief. Start zelf onderzoek of help als vrijwilliger mee in de community van Samen Meten Utrecht.