HU-studenten onderzoeken Telraam data: Spookrijders in de stad
19 december 2023
  1. Nieuws
  2. HU-studenten onderzoeken Telraam data: Spookrijders in de stad

Frontale botsingen, dodelijke ongelukken en afgesloten snelwegen. De gevolgen van spookrijden kunnen gigantisch zijn. Het zijn vaak de verhalen over de snelwegen die het nieuws halen. Maar spookrijden komt binnen de bebouwde kom nog veel meer voor! En dat kun je met Telraam data heel goed meten, zo blijkt uit onderzoek van studenten van de Hogeschool Utrecht. Zij doken in de data ontdekten diverse straten in Utrecht waar auto’s heel regelmatig spookrijden. Het komt het meest voor op de Notebomenlaan, Barnsteenlaan en Maliebaan.

De studenten analyseerden Telraam data van diverse straten in Utrecht, maar ook Arnhem en Groningen. Ze analyseerden onder andere hoe vaak er wordt spookgereden en op welke tijdstippen. Ben je benieuwd wat ze ontdekten? Je leest het artikel dat zij hier zelf over schreven hier op de Datablog van de Hogeschool Utrecht.

Achtergrond:

Ook dit jaar gingen verschillende groepen studenten van de Hogeschool Utrecht weer aan de slag met Telraam en Snuffelfietsdata. Ze schreven er diverse blogposts over!

Ander nieuws