Let’s go Snuffelfietsers!
9 september 2021
  1. Nieuws
  2. Let’s go Snuffelfietsers!

Van 16 t/m 22 september vindt de Utrechtse Mobiliteitsweek plaats. Onder het motto ‘de auto uit, de fiets op, de regio in’, worden allerlei leuke fietsevenementen georganiseerd. Daar kunnen de Utrechtse Snuffelfietsers natuurlijk niet bij ontbreken!

De Mobiliteitsweek vormt een mooie aanleiding om na de zomervakantie weer knallend uit de startblokken te gaan en extra kilometers weg te trappen. De lokale snuffelfietsgroepen in de provincie Utrecht organiseren daarom mooie fietstochten als start van een actief ‘snuffelnajaar’!

Zo kun je in Amersfoort op 18 september meerijden met de Clean-up Ride, op zwerfafval safari met de fiets! In Veenendaal kun je 22 september aansluiten bij een nieuwe fietsroute, speciaal uitgezet voor ouderen in het kader van het programma ‘Doortrappen‘. Daar wordt ook bekeken hoe Snuffelfiets een rol kan krijgen in de fietsstimuleringscampagne van Regio Foodvalley.

In de omgeving van Zeist kun je op 18 september meerijden met een speciaal uitgezette Snuffelfietsroute. De actieve groep van IJsselstein zoekt in de Mobiliteitsweek de publiciteit op om extra snuffelfietsers te werven.

Heb je nog geen snuffelkastje, maar wil je deelnemer worden in de provincie Utrecht? Neem dan contact op via utrecht@snuffelfiets.nl. Er zijn nog kastjes beschikbaar.

Wist je dat de snuffelkastjes behalve fijnstof (PM 2,5) ook temperatuur meten? Binnenkort kun je deze, net als de fijnstofmetingen, terugzien op deze website.

Ander nieuws

Water op de kaart
Water op de kaart

Water op de kaart

Meet je stad heeft met open data een interactieve kaart gemaakt waarop je kunt zien wat er gebeurt als het regent, overstroomt, of juist droog wordt. Check de kaart hier: Mapmind.org  Wat kun je op deze interactieve kaart doen? Hoogtekaarten verkennen: Start met de...

Lees verder

Meetstations
Nieuwe meetstations

Nieuwe meetstations

Er gebeurt veel in de meetwereld: Meet Je Stad heeft de afgelopen jaren nieuwe sensoren geïntroduceerd voor fijnstof, bodemvocht, groene daken, een boomdiktemeter en een grondwatermeetpunt.  Binnenkort start Meet Je Stad met geluidmetingen en mogelijk...

Lees verder

saharastof
Saharastof verkleurt de lucht

Saharastof verkleurt de lucht

Op zaterdag 30 maart 2024 kregen we een spectaculaire zonsondergang dankzij stofdeeltjes uit de Sahara! Maar hoe werkt dat precies? Saharastof in de Lucht Het stof in de lucht komt uit de Sahara, waar zandstormen het hoog de lucht in blazen. Op 5 tot 10 km hoogte...

Lees verder