Nieuw meetproject van start: Meld je aan voor Pientere Tuinen!
16 maart 2023
  1. Nieuws
  2. Nieuw meetproject van start: Meld je aan voor Pientere Tuinen!

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een groene tuin veel voordelen heeft. Groen maakt gelukkig, filtert de lucht, zorgt voor verkoeling op warme dagen en voor een grotere biodiversiteit. Je kunt dus gerust stellen dat een groene tuin bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor ons allemaal!

 

In april wordt in de provincie Utrecht tijdens de Week van de Groene Tuin gestart met het nieuwe meetproject ‘Pientere Tuinen’. Je kunt je nu alvast aanmelden!

Het doel van het project is om de voordelen van een groene tuin beter in kaart te brengen en tegelijkertijd tuinbezitters aan de hand van meetgegevens van hun eigen tuin te helpen met gericht advies om de tuin te verbeteren.

Als tuinbezitter krijg je een speciale bodemsensor die informatie verzamelt over jouw tuin. Deze data worden inzichtelijk gepresenteerd op jouw eigen ‘Mijn Pientere Tuin’. Op basis van die informatie krijg je vervolgens gerichte tuintips en voorlichting voor aanpassingen in jouw eigen tuin. Je hebt dan een slimme monitor voor jouw tuin én persoonsgebonden tips voor bijvoorbeeld vergroening.

Daarnaast worden de data van alle deelnemers in het project gebruikt voor twee meerjarige onderzoeksprogramma’s naar klimaateffecten in onze leefomgeving en sociale factoren die vergroening van de leefomgeving bevorderen of belemmeren.

Met deelname help je dus jezelf én de wetenschap!

Wil jij ook meedoen? Ga naar: https://pienteretuinen.nl/deelnemers/.

Ander nieuws