Onderzoek naar Snuffelfiets biedt nieuwe inzichten
9 maart 2022
 1. Nieuws
 2. Onderzoek naar Snuffelfiets biedt nieuwe inzichten

Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben in december 2021 en januari 2022 een enquête uitgevoerd onder Snuffelfietsers. Hoeveel fietsen de Snuffelfietsers eigenlijk? Wat drijft ze om mee te doen met Snuffelfiets? En wat zijn hun verwachtingen ten aanzien van de data en de resultaten? Maar liefst 80 Snuffelfietsers hebben de enquête ingevuld. En dat levert waardevolle nieuwe inzichten voor de community op.

 

Zo weten we nu dat mensen vooral meedoen met Snuffelfiets om een bijdrage te leveren aan onderzoek of vanuit interesse in het onderwerp luchtkwaliteit. We weten ook dat Snuffelfietsers het liefst eens per kwartaal een terugkoppeling zouden zien op de data en resultaten. En het blijkt belangrijk dat het project Snuffelfiets zich regelmatig blijft vernieuwen.

Aan de slag met de uitkomsten

Wat gaan we doen met de uitkomsten van deze enquête? We zijn in ieder geval al druk bezig met het organiseren van activiteiten rondom de Vuelta-start in Nederland. En daarnaast willen we graag sámen met de Snuffelfietsers in de community kijken hoe we regelmatiger data-onderzoekjes kunnen doen. Heb je daar ideeën over of wil je bijdragen? Laat het ons weten!

Download de factsheet

De volledige factsheet over Snuffelfiets en de uitkomsten van de enquête kun je hier downloaden.

  Ander nieuws

  Nachttellingen

  Nachttellingen

  Nachttellingen Spannend nieuws! Telraam lanceert heel geleidelijk de langverwachte functie voor het tellen van verkeer in de nacht! De sensoren zullen vanzelf van dag naar nacht omschakelen wanneer de dagmodus niet genoeg licht meer ontvangt. 's Nachts kunnen de...

  Lees verder