Bomen op de kaart
Status
lopend
Thema
Biodiversiteit | Groen

Bomen hebben een essentiële functie in het gezond houden van de ecologie, leefomgeving en het versterken van de klimaatadaptatie. Om het belang van de bomen te vergroten en breder bekend te maken is Bomen op de kaart opgezet. 

Jouw boom plaatsen?

Binnen dit citizen science project kunnen inwoners zelf hun bomen uit de buurt, straat en/of achtertuin in kaart brengen. Zelf een boom toevoegen aan de kaart? Kijk op de site: www.bomenopdekaart.nl.

 

Waarom bomen op de kaart?

Naast een boom op de kaart zetten, kan er ook andere informatie ingevuld worden. Zoals de dikte van de stam, hoogte van de boom, kroongrootte, plantgat en leeftijd. Deze data, een zogenaamde ‘Boom label’, geeft de ecodienst inzicht in de gezondheid van de bomen. Bomen op de kaart zetten is belangrijk om het effect van bomen op de klimaatomstandigheden in de directe omgeving inzichtelijk te maken. Op deze kaart zijn alle bomen met bijbehorende informatie weergegeven. 

 

Wordt jij ambassadeur?

Op het moment is Bomen op de kaart opzoek naar ambassadeurs in Utrecht! Ben jij geïnteresseerd en betrokken bij het groen in jouw leefomgeving? Bezit jij kennis van groen/bomen? En ben je gemotiveerd anderen te enthousiasmeren? Dan zijn zij opzoek naar jouw! Voor meer informatie over hoe jij ambassadeur wordt kun je mailen naar info@bomenopdekaart.nl.