Meet je waterkwaliteit
Status
lopend
Thema
Biodiversiteit | Water

Ben jij geïnteresseerd in de kwaliteit van de vijver, sloot of gracht bij jou in de buurt? Dan kun je mee meten in het project Meet je Waterkwaliteit van het HDSR. Binnen dit project hou je je bezig met de kwaliteit van de wateren in jouw leefomgeving. Zoals: hoe helder is het water? En, leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in het water?

Waarom Meet je waterkwaliteit?

Meet je waterkwaliteit is onderdeel van ecoscans die het waterschap en gemeenten uitvoeren om de ontwikkeling van de stedelijke en landelijke waterkwaliteit te kunnen volgen. De informatie die ingevuld wordt, wordt gebruikt om de waterkwaliteit en ecologie in het stedelijk gebied te kunnen verbeteren. Op dit datadashboard is te zien waar nog gemeten moet worden en waar al gemeten is met de verzamelde data.

 

Meedoen?

Tijdens het groeiseizoen van april tot en met september kan er door iedereen gemeten worden. Je kunt maandelijks instappen en zolang meten als jij wilt! Kijk op de site hoe jij mee kan doen, welke activiteiten er nog meer zijn en klik hier om je direct aan te melden.