Snuffelfiets onderzoek: afsluiting Stadsring Amersfoort en impact op luchtkwaliteit
2 augustus 2022
  1. Nieuws
  2. Snuffelfiets onderzoek: afsluiting Stadsring Amersfoort en impact op luchtkwaliteit

Help mee de luchtkwaliteit te meten rondom de afsluiting van de Stadsring Amersfoort

 

Er zijn nog altijd veel Snuffelfietsers actief en de data van al deze kastjes is openbaar toegankelijk via het dashboard. De komende periode zijn we van plan meerdere onderzoeken te doen met de Snuffelfiets-data. En daar hebben we de hulp van Snuffelfietsers bij nodig!

 

Gedeeltelijke afsluiting Stadsring Amersfoort en de impact op luchtkwaliteit

In het weekend van 17 en 18 september, tijdens de Utrechtse Week van de Mobiliteit, wordt een deel van de Stadsring Amersfoort afgesloten voor verkeer. Geen druk autoverkeer meer, maar ruimte voor spelen, sporten, muziek maken of andere activiteiten. De afsluiting is een burgerinitiatief en iedereen mag een activiteit aanmelden om te doen op de Stadsring. Maar wat is eigenlijk het effect op de luchtkwaliteit als er geen autoverkeer meer op de ring rijdt? Dat willen we onderzoeken!

Speciale oproep aan Amersfoortse Snuffelfietsers, of Snuffelfietsers die weleens in Amersfoort komen:

  • Ga in september zoveel mogelijk snuffelfietsen op en rond de Stadsring Amersfoort.
  • Doe dit tijdens de afsluiting op 17 en 18 september. Het stuk tussen de kruising Molenstraat/Van Asch van Wijckstraat en de kruising Utrechtseweg/Utrechtsestraat is afgesloten voor verkeer van 9.00 tot 23.00 uur. Natuurlijk mag je daar dan niet fietsen, maar de Snuffelfietssensoren zijn zo gevoelig dat je ze ook lopend kunt gebruiken!
  • En fiets ter vergelijking van de data ook op dagen ervoor en/of erna dit stuk en de gebieden eromheen.

Wil je meer weten over het initiatief tot afsluiting van de Stadsring? Bekijk de website PITSTOP Amersfoort.

 

Onderzoek naar de data

Na afloop worden bij voldoende bruikbare data de resultaten geanalyseerd en gepubliceerd. We werken aan een samenwerking met de Hogeschool Utrecht, om samen met studenten en docenten van de minor Datavisualisatie & Infographics de data te analyseren, visualiseren en hierover in het najaar te publiceren.

Ander nieuws

Nachttellingen

Nachttellingen

Nachttellingen Spannend nieuws! Telraam lanceert heel geleidelijk de langverwachte functie voor het tellen van verkeer in de nacht! De sensoren zullen vanzelf van dag naar nacht omschakelen wanneer de dagmodus niet genoeg licht meer ontvangt. 's Nachts kunnen de...

Lees verder