Snuffelfiets onderzoek: Vuelta en impact op luchtkwaliteit
2 augustus 2022
  1. Nieuws
  2. Snuffelfiets onderzoek: Vuelta en impact op luchtkwaliteit

Help mee de luchtkwaliteit te meten tijdens La Vuelta

 

Er zijn nog altijd veel Snuffelfietsers actief en de data van al deze kastjes is openbaar toegankelijk via het dashboard. De komende periode zijn we van plan meerdere onderzoeken te doen met de Snuffelfiets-data. En daar hebben we de hulp van Snuffelfietsers bij nodig!

 

Vuelta en impact op luchtkwaliteit

La Vuelta komt naar de provincie Utrecht op 19 en 20 augustus. Duurzaamheid staat centraal in de organisatie van La Vuelta en de activiteiten daaromheen. Fietsen in schone lucht hoort daar natuurlijk bij! Maar hoe schoon is de lucht eigenlijk waar we in fietsen? Dát gaan we onderzoeken!
In de periode tot en met augustus gaan we zo veel mogelijk snuffelfietsen op de route van de Nederlandse etappes van La Vuelta, het gebied daaromheen en tijdens diverse activiteiten.

Hoe doe je mee? En waar kun je fietsen en meten? Je leest er alles over op de campagnepagina.

 

Onderzoek naar de data

Na afloop worden bij voldoende bruikbare data de resultaten geanalyseerd en gepubliceerd. We werken aan een samenwerking met de Hogeschool Utrecht, om samen met studenten en docenten van de minor Datavisualisatie & Infographics de data te analyseren, visualiseren en hierover in het najaar te publiceren.

Ander nieuws