Snuffelfietsdata onderzocht: Liever de gezonde of snelle route?
5 december 2022
  1. Artikel
  2. Snuffelfietsdata onderzocht: Liever de gezonde of snelle route?

Hoe kom je zo gezond mogelijk van het centrum van Utrecht naar het Utrecht Science Park? Studenten van de Hogeschool Utrecht zochten het uit op basis van Snuffelfietsdata?

 

Ze onderzochten twee fietsroutes. De eerste vanaf Utrecht Centraal, via het Wilhelminapark, richting het Utrecht Science Park. De tweede vanaf Utrecht Centraal, via de Koningsweg, naar het Utrecht Science Park. Ze vergeleken de door Snuffelfietsers gemeten waarden met de waarden die als gezondheidsdoelen in het Schone Lucht Akkoord zijn vastgesteld. 

Uit het onderzoek bleek de route via de Koningsweg schonere lucht te hebben. Benieuwd wat ze nog meer ontdekten? Lees hier hun datablog. Datablog Gezonde of snelle route.

Deze data-analyse maakte onderdeel uit van de minor Datavisualisatie en Infographics van de Hogeschool Utrecht. De onderzoeksonderwerpen kwamen tot stand in samenspraak met deelnemers van Snuffelfiets en Telraam in een datasprint op 17 oktober. Andere datablogs lees je bij onze nieuwsberichten of op de website van de Hogeschool Utrecht

 

Ander nieuws