Snuffelkastjes gaan mee met Vuelta Wielerpeloton
4 mei 2022
  1. Nieuws
  2. Snuffelkastjes gaan mee met Vuelta Wielerpeloton

Op 12 mei is het precies 100 dagen tot aan de start van La Vuelta Holanda.

 

Die dag vindt de aftrap van het activiteitenprogramma plaats. Dit wordt onder andere feestelijk gevierd door een wielerpeloton dat van Breda via ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht fietst.

Tien rensters in dit peloton gaan met een Snuffelfkastje fietsen om de luchtkwaliteit te meten. Je kunt hun metingen op die dag uiteraard volgen via het datadashboard. Want, hoe schoon is de lucht eigenlijk die ze inademen?

 

Wil jij ook Snuffelfietsen tijdens de Vuelta

Ook jij kunt de komende periode gaan fietsen en meten in aanloop naar en tijdens de Vuelta. We komen binnenkort bij je terug met een overzicht met interessante fietsroutes en -gebieden. Dus installeer je Snuffelkastje vast op je fiets!

 

La Vuelta Holanda

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activiteitenprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant, wordt het een uniek event om mee te maken.
Een belangrijke doelstelling van LaVuelta Holanda is duurzaamheid. De organisatie van La Vuelta Holanda wil een zo duurzaam mogelijk evenement organiseren. Er rijdt onder andere een groene emissielozekaravaan (ter vervanging van de reclamekaravaan). En ook toertochten worden duurzaam georganiseerd.
En met Snuffelfiets gaan we dus meten hoe schoon de lucht is rondom de Vuelta! Binnenkort meer.

Ander nieuws