Telraam netwerk breidt uit
23 februari 2022
  1. Nieuws
  2. Telraam netwerk breidt uit

Steeds meer Utrechters meten het verkeer in hun straat. Het Telraam netwerk in de provincie Utrecht is vanaf deze week namelijk uitgebreid. Sinds vorig jaar hingen er al 20 Telramen op verschillende plekken in de provincie. En deze week hebben 50 nieuwe deelnemers in een startworkshop hun Telraam in ontvangst mogen nemen.

 

De Telraam sensor registreert hoeveel voetgangers, fietsers, auto’s en zwaarder verkeer er voorbij komen in de straat. Alle metingen van alle Telramen zijn terug te vinden op www.telraam.net.

 

Inzicht in verkeer in woonstraten

De gegevens van de Telramen zijn voor iedereen beschikbaar. Het levert deelnemers interessante informatie op over de plek waar ze wonen. Maar ook overheden, zoals provincie en gemeenten, of onderzoekers, kunnen de informatie gebruiken, bijvoorbeeld om een beter beeld te krijgen van verkeersstromen in wijken of de relatie tussen verkeer en leefbaarheid.

 

Meedoen?

Denk je nu, dit wil ik ook! Dat kan! In totaal zoekt Samen Meten Utrecht 300 deelnemers voor Telraam. Op www.samenmetenutrecht.nl/telraam is meer informatie te vinden over deelname en of jouw raam geschikt is. Hier is ook de link naar het aanmeldformulier te vinden.

    Ander nieuws