Word jij een wateronderzoeker?
17 maart 2022
  1. Nieuws
  2. Word jij een wateronderzoeker?

Schoon en gezond water is belangrijk voor planten, dieren en inwoners. En jij kunt helpen de waterkwaliteit te verbeteren! Hoe? Van april tot en met september meet je maandelijks een sloot, gracht of plas bij jou in de buurt. Je kijkt bijvoorbeeld naar hoe helder het water is, hoeveel waterplantjes er zijn en hoe snel het water stroomt. Voordat je begint, krijg je een kleine training tot wateronderzoeker van het waterschap.

 

Help het waterschap

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? Het waterschap onderzoekt dit graag samen met jou. Help mee om in het groeiseizoen, van april tot en met september, de kwaliteit van het water nog beter in beeld te krijgen. De informatie die jij verzamelt is een belangrijke en waardevolle aanvulling op de metingen die het waterschap zelf ook laat uitvoeren. Alle informatie helpt uiteindelijk bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie. 

Meld je aan

Wil je het een keer uitproberen of heb je zin om in de periode april tot september elke maand een meting te doen? Iedereen die woont in het gebied van het waterschap HDSR, en zelfs daarbuiten, kan meedoen. Je doet het gemakkelijk met je eigen telefoon en een hark. Kijk op de site voor meer informatie en meld je aan bij het waterschap.

    Ander nieuws