Webinar: Met Telraam inzicht in verkeer in je straat

Webinar: Met Telraam inzicht in verkeer in je straat

Let op: dit is het webinar dat is verplaatst van 19 september naar 12 oktober.

Met het project Telraam kunnen inwoners van de provincie Utrecht zélf het verkeer meten in hun eigen straat! Op woensdagavond 12 oktober organiseert Samen Meten Utrecht een webinar over Telraam én over de achtergrond van ons verkeerssysteem. Je kunt je dan ook aanmelden voor deelname aan het Telraam project.

Tijdens het webinar zal Eric van Dijk, beleidsmedewerker bij de provincie Utrecht, meer inzicht geven in de inrichting van wegen voor fietsers en voetgangers. We duiken in de recente geschiedenis van het unieke Nederlandse verkeerssysteem: van fietsstraat tot zebrapad! En waarom is het eigenlijk belangrijk om aantallen voetgangers en fietsers te tellen? Eric vertelt je er graag over!
En we vertellen je alles over het Telraam project, hoe je met een Telraam apparaatje zélf het verkeer in jouw straat kunt meten én hoe je mee kunt doen!

Kortom, een boeiende en informatieve online bijeenkomst waar je niet eens voor op een fiets hoeft te stappen! Ben jij erbij op 12 oktober? Meld je snel aan!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het webinar op 12 oktober met een mailtje naar info@samenmetenutrecht.nl.
Wil je meedoen in het Telraamnetwerk? November 2022 start weer een nieuwe groep deelnemers. Lees eerst goed de voorwaarden door. Zo heeft jouw huis een raam nodig vanaf de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat. Je vindt alle informatie op de pagina van Telraam.

Over het Telraam project

Hoe druk is het in de straat? Hoeveel fietsers, voetgangers, auto’s en zwaardere voertuigen rijden er dagelijks doorheen? En houden auto’s zich eigenlijk wel aan de snelheid? In het Telraam project kun je het zélf meten. Het kleine Telraam-apparaatje bevestig je aan jouw raam en telt automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en zwaarder verkeer in jouw straat. Al meer dan 100 deelnemers doen mee in de provincie Utrecht en krijgen zo meer inzicht in het verkeer van dag tot dag en van uur tot uur in hun straat.