Geslaagde eerste workshop ‘Verkeerskunde voor beginners’
1 juli 2022
  1. Nieuws
  2. Geslaagde eerste workshop ‘Verkeerskunde voor beginners’

Samen Meten Utrecht organiseerde 16 juni een workshop ‘Verkeerskunde voor beginners’. Dankzij het Telraamproject waaraan steeds meer inwoners van de provincie Utrecht meedoen, komen geregeld vragen los over drukte in de straat, sluipverkeer, hardrijders en andere verkeersperikelen. Welke middelen zijn eigenlijk voorhanden om het verkeer in goede banen te leiden? Beleidsmedewerker Eric van Dijk van de provincie Utrecht verzorgde een presentatie over de basis van ons verkeerssysteem waarna de deelnemers hun vragen kwijt konden: een boeiende en leerzame avond!

 

Tijdens de workshop kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Eric startte met de toelichting van de definitie van verkeerskunde: “verkeerskunde is het vakgebied dat zich bezighoudt met verkeer, vervoer en mobiliteit”. Ook ging hij in op de recente geschiedenis van verkeerskunde en hoe het komt dat onze wegen zo zijn ingericht. ‘Duurzaam veilig’ is het uitgangspunt, met drie wegtypes als basis, zo leerden wij.

 

Kijk de workshop terug

Meer weten hierover? We hebben de presentatie opgenomen in drie delen: de algemene presentatie, de casus ‘nepdrempels’ en de casus ‘lussen in de weg’.

Bekijk de opnames hier.

 

Telraamdeelnemers gezocht!

Nieuwsgierig geworden naar de verkeerssituatie en inrichting van je eigen straat? Je kunt meedoen in ons Telraam netwerk! We groeien uit tot een netwerk van 300 verkeerstellers, verspreid over de provincie Utrecht. Met een klein apparaatje op je raam (vrij uitzicht nodig!), tel je automatisch het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtverkeer. In het najaar starten we weer met nieuwe deelnemers en je kunt je nu al opgeven. Bekijk alle informatie en de voorwaarden hier.

Ander nieuws