Inzicht krijgen in het verkeer in je straat: nieuwe deelnemers Telraam gezocht!
8 september 2022
  1. Nieuws
  2. Inzicht krijgen in het verkeer in je straat: nieuwe deelnemers Telraam gezocht!

Ervaar je bepaalde verkeerssituaties in jouw straat waar je graag meer inzicht in krijgt? Wil je bijvoorbeeld weten hoe druk het is in je straat of hoeveel auto’s er doorheen komen? Of wil je onderzoeken hoeveel hardrijders er zijn? Met Telraam kun je het helemaal zelf en met een automatische sensor meten! Samen Meten Utrecht zoekt in september en oktober weer nieuwe deelnemers!

 

Aanmelden tot en met 20 oktober

Na installatie telt het kleine Telraam apparaatje automatisch de verkeersstromen in je straat. Meer dan 100 bewoners verspreid over de provincie, doen al mee en registreren zo het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en zwaarder verkeer in hun straat. Ook de snelheid van het autoverkeer wordt geregistreerd. Er is plek voor in totaal 300 deelnemers. Ben je geïnteresseerd? Met een geschikt raam (vrij uitzicht op de straat vanaf de eerste of tweede verdieping), kun je je tot en met 20 oktober aanmelden via www.samenmetenutrecht.nl/telraam. Op 2 november is de volgende startworkshop voor geselecteerde deelnemers, die dan uitleg en hun Telraam ontvangen.

 

Webinar 12 oktober

Voor wie eerst meer wil weten over het project is er een informatief webinar op 12 oktober om 19.30 uur met praktische informatie én leuke weetjes over het verkeerssysteem in Nederland. Meer informatie over het webinar vind je in de agenda. Aanmelden voor het webinar kan met een e-mail naar info@samenmetenutrecht.nl.

 

Alle data online

Doordat er in de hele provincie Utrecht lokaal geteld wordt, ontstaat een beter beeld van het verkeer in onze directe leefomgeving, iets wat bij de ‘gewone’ verkeerstellingen  niet wordt meegenomen. Alle data die de Telramen verzamelen zijn in te zien via een online dashboard www.telraam.net.

Download het communicatiepakket

Wil jij Telraam onder de aandacht brengen binnen jouw eigen netwerk of gemeente? Maak dan gebruik van ons communicatiepakket.

Ander nieuws