Kwartaalrapportage Snuffelfiets
30 april 2024
  1. Nieuws
  2. Kwartaalrapportage Snuffelfiets

In de Snuffelfiets kwartaalrapportages worden fietsritten samengevat en worden Toppers uitgelicht. Deze keer zoomen we bij de tweede kwartaalrapportage in op alle 5622 ritten die van april tot juni 2023 zijn gemaakt. We gaan dieper in op fietsgedrag en hoe ritten eruitzien, zoals de route en lengte.

Download hier de kwartaalrapportage

De meeste ritten zijn korter dan een uur en meer dan de helft van de ritten was korter van 5 kilometer. Zeven snuffelfietsers hebben ritten gemaakt van meer dan 4 uur lang! De fietssnelheid toont redelijk wat variatie. Merendeel van de ritten met een gemiddelde snelheid hoger dan 25km/u waren langer dan 20 km.

Er zijn enkele hotspots te vinden waar Snuffelfietsers de meeste ritten maken; de stad Utrecht, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Zeist en de Bilt. De routes Amersfoort-Leusden en Maarssen-Muiden werden ook vaak gefietst.

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd hoe de kwartaalrapportage tot stand komt? De Dataclub heeft er een blog over geschreven.

Wil je graag iets uitgelicht zien in een volgende rapportage? Wil je meefietsen? Of heb je andere suggesties? Mail ons via info@samenmetenutrecht.nl

Kwartaalrapportage Snuffelfiets

Ander nieuws

Nachttellingen

Nachttellingen

Nachttellingen Spannend nieuws! Telraam lanceert heel geleidelijk de langverwachte functie voor het tellen van verkeer in de nacht! De sensoren zullen vanzelf van dag naar nacht omschakelen wanneer de dagmodus niet genoeg licht meer ontvangt. 's Nachts kunnen de...

Lees verder