Snuffelfiets kwartaalrapportage januari-maart 2023
4 december 2023
  1. nieuws
  2. Snuffelfiets kwartaalrapportage januari-maart 2023

Er wordt door Snuffelfietsers meer fijnstof gemeten op een droge dag dan op een natte dag. Dat blijkt uit een analyse van de Snuffelfiets data van het eerste kwartaal van dit jaar. Opmerkelijke resultaten uit de Snuffelfiets data worden samengevat in de kwartaalrapportage. De eerste Snuffelfiets kwartaalrapportage is door de Samen Meten Utrecht Dataclub gepubliceerd.

In diezelfde periode stapten er 89 Snuffelfietsers op de fiets! Ze fietsten samen zo’n 1500-2000 ritten per maand en leggen gezamenlijk gemiddeld ongeveer 10.000 kilometer per maand af.

Februari was de minst ‘schone’ maand om te fietsen, gelet op de fijnstofconcentraties, onder andere omdat dit een vrije droge maand was.

Download hier de kwartaalrapportage.

Ben je benieuwd hoe de kwartaalrapportage tot stand komt? De Dataclub heeft er een mooie blog over geschreven. Je leest die hier. [invoegen link naar andere artikel met blog, als dat online staat]

Ander nieuws

Doe mee aan Meetkoppel 2024!

Doe mee aan Meetkoppel 2024!

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari is er weer Meetkoppel, het jaarlijkse festival voor iedereen die bezig is met het in kaart te brengen van de eigen omgeving. Een heel weekeinde met lezingen, workshops, demonstraties en hackathons. We bouwen sensoren om...

Lees verder