Snuffelfiets: Studenten HU maken Kwartaalrapportage
25 april 2023
  1. Nieuws
  2. Snuffelfiets: Studenten HU maken Kwartaalrapportage

Aan het begin van 2023 brachten vier studenten van de Hogeschool Utrecht hun adviesrapport aan Samen Meten Utrecht uit. Tijdens de minor Datavisualisatie en Infographics hebben zij voor Samen Meten Utrecht een onderzoek gedaan onder de deelnemers en data van Snuffelfiets.

 

Met behulp van enquêtes hebben ze een doelgroeponderzoek gedaan, om een beter beeld te krijgen van wat de deelnemers interessant zouden vinden om te zien, en op welke manier. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met de Snuffelfiets data zelf, en hebben onder andere Python gebruikt om deze data te analyseren, en daar verschillende visualisaties van te maken. Uiteindelijk zijn deze visualisaties verwerkt in een kwartaalrapportage; een rapportage van alle Snuffelfiets data van het laatste kwartaal van 2022, met daarin een aantal grafieken en cijfers op een rijtje.

Je kan de Kwartaalrapportage downloaden als pdf via deze link of als afbeelding onder aan de pagina.

Over hun proces, de context, en zodat anderen verder kunnen gaan waar zij mee zijn gestart, hebben ze ook een adviesrapport geschreven, en hebben we verschillende templates ten behoeve van visualisaties voor in de kwartaalrapportage gekregen in Canva.

We zijn natuurlijk ontzettend trots op de studenten van de Hogeschool Utrecht en hun eindproduct! Ze hebben in relatief korte tijd hele mooie visualisaties kunnen maken, en ons handvatten gegeven waar wij ook weer verder mee kunnen. In het proces zijn de studenten en wij er ook achter gekomen hoe moeilijk het al snel is om data goed te duiden, en al helemaal om conclusies te trekken uit data. In de kwartaalrapportage vind je bijvoorbeeld per maand een kaart van de stad Utrecht met daarin maandgemiddelden van stikstofmetingen. Maar wat zegt dat eigenlijk? Kan je hier überhaupt wel conclusies over trekken? Fijn, stof tot nadenken!

Lijkt het jou leuk om met die project verder te gaan, en bijvoorbeeld een kwartaalrapportage van het eerste kwartaal van 2023 te maken, of andere visualisaties van de data te maken? Meld je dan via info@samenmetenutrecht.nl, we hebben namelijk een Dataclub met vrijwilligers die hier aan werken!

Heb je vragen over de kwartaalrapportage? Deze kan je via deze vragenlijst achterlaten.

 

Ander nieuws

Nachttellingen

Nachttellingen

Nachttellingen Spannend nieuws! Telraam lanceert heel geleidelijk de langverwachte functie voor het tellen van verkeer in de nacht! De sensoren zullen vanzelf van dag naar nacht omschakelen wanneer de dagmodus niet genoeg licht meer ontvangt. 's Nachts kunnen de...

Lees verder