Meet Je Stad Utrecht: Kennisavond Bibliotheek Neude

Meet Je Stad Utrecht: Kennisavond Bibliotheek Neude

Wacht ons weer een hete zomer na een nat voorjaar? Waar blijft het koel in de stad tijdens een hittegolf en hoe komt dat? De community van Meet Je Stad onderzoekt stedelijke klimaatverandering tijdens de maandelijkse kennisavonden in het Laboratorium van Bibliotheek Neude.

Op 26 juni organiseert Meet Je Stad Utrecht een unieke kennisavond met gastspreker Arjen Hof van ‘Pientere Tuinen’, ‘het grootste burgerparticipatieproject van Nederland’. Deelnemers van Pientere Tuinen ontvangen een slimme sensor die je drie jaar lang in de tuin plaatst. Je meet de maaiveldtemperatuur en bodemvochtigheid en krijgt zo meer inzicht in de invloed van vergroening. Het project is nog maar net van start en nu al nemen zo’n 150 inwoners van de stad Utrecht er aan deel. De hoogste tijd dus om ons in de Pientere Tuinen te verdiepen. Via de projectpagina van Pientere Tuinen vind je meer informatie over hoe je mee kan doen in de Provincie Utrecht.

Verleidt deelname aan Pientere Tuinen de tuinbezitters tot vergroening van hun
stadstuinen? Dat zou een mooi resultaat zijn! Arjen vertelt ons over de opzet van het project en de keuzes die de samenwerkende partijen daarin maken. Er liggen nog veel vragen open waar we met elkaar over van gedachten kunnen wisselen! Interessant? Meld je snel aan, in ieder geval voor 22 juni, door een mailtje te sturen naar projecten@mcu.nl. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Milieucentrum Utrecht (MCU) organiseert project Meet Je Stad in samenwerking met
Makers-community HaHaHo en Bibliotheek Utrecht. We onderzoeken klimaatverandering in de stad en de invloed van vergroening, met onze zelfgebouwde klimaatkastjes. Meer weten: bekijk het evenement op de website van het MCU, of kom bij de Meetup.com groep van Meet Je Stad Utrecht. Welkom!

  • Wanneer? 26 juni 2023, van 19:00 tot 21:45
  • Waar? Bibliotheek Neude | Laboratorium
  • Kosten? Gratis, wel reserveren