Samen Meten Utrecht Datasprint 2023

Samen Meten Utrecht Datasprint 2023

Samen Meten Utrecht Datasprint 2023

De datasprint die we vorig jaar oktober met o.a. andere studenten en docenten van de Hogeschool Utrecht (minor Datavisualisatie & Infographics) georganiseerd hebben en die toen tot zeven “Lokale Datastories” met Snuffelfiets- en Telraam-data heeft geleid, krijgt een vervolg! 

Ook deze keer willen we deelnemers, professionals, experts en studenten samenbrengen om samen over spannende en relevante datavragen voor (sensor)journalistieke artikelen te brainstormen!

Ben jij deelnemer aan bijvoorbeeld Snuffelfiets of Telraam? Heb jij (onderzoeks-)vragen naar aanleiding van de data die je verzamelt? Of vraag je je af wat er eigenlijk allemaal kán met de data die jij verzamelt? Meld je dan alvast aan voor de datasprint op maandagavond 9 oktober 2023!

Praktische informatie en aanmelden

Datum: maandag 9 oktober
Tijd: 19.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht (Uithof)
Aanmelden: Meld je aan via een e-mail aan info@samenmetenutrecht.nl

Wil je daarbij aangeven of je wel of niet deelnemer bent aan Snuffelfiets en/of Telraam? En of jij een concrete onderzoeksvraag of casus hebt die je wilt voorleggen?

Wat is een datasprint?

Een datasprint is een methode die enerzijds draait om een eerste praktische verkenning van verzamelde (sensor)data. Aan de andere kant is het een manier om dialoog tussen experts en inwoners tot stand te brengen.