Snuffelfietsers, vamos! Snuffel mee met La Vuelta
17 juni 2022
  1. Nieuws
  2. Snuffelfietsers, vamos! Snuffel mee met La Vuelta

La Vuelta komt naar Nederland. De provincie Utrecht vormt het startpunt voor de vier weken durende Spaanse wielerronde. Op 19 en 20 augustus zijn de officiële etappes van La Vuelta in de provincie Utrecht. In de 100 dagen voorafgaand aan de start van La Vuelta, worden allerlei (fiets)activiteiten georganiseerd. En jij kunt meedoen!

 

Direct alles weten over de snuffelfietsacties? Je ziet het op deze overzichtelijke poster!

 

Snuffelfietsers en La Vuelta?

Duurzaamheid staat centraal in de organisatie van La Vuelta en de tochten daaromheen. Fietsen in schone lucht hoort daar natuurlijk bij! Maar hoe schoon is de lucht eigenlijk waar we in fietsen? Dát gaan we onderzoeken! In de periode tot en met augustus gaan we zo veel mogelijk snuffelfietsen op de route van La Vuelta en het gebied daaromheen. Zo brengen we samen de luchtkwaliteit in beeld, meten we de impact van een event zoals La Vuelta en geven we het onderwerp luchtkwaliteit meer aandacht.

Dus: vamos! Laad je kastje goed op en snuffel mee met La Vuelta!

 

Hoe doe jij mee als Snuffelfietser?

1. Breng de luchtkwaliteit in beeld tijdens de wedstrijdetappes op 19 en 20 augustus.
2. Fiets in de periode tot en met augustus zo veel mogelijk in het Vuelta gebied en verzamel data met je Snuffelkastje. Fiets zelf de etappes in             jouw eigen tijd. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een van de routes die we voor je hebben uitgezocht. Je vindt ze in het Vuelta Snuffelfiets                 overzicht met routes, informatie en activiteiten waar jij aan mee kunt doen!
3. Doe samen met andere Snuffelfietsers mee aan de Vuelta publiekstocht op zondag 14 augustus. Met een heus Snuffelfietspeloton fietsen          we dan samen 35 kilometer door de provincie Utrecht. Meedoen? Je leest hier alles over de mogelijkheden!
4. Download de Ik fiets app en word beloond voor elke fietsrit. Ga met andere Snuffelfietsers de uitdaging aan om gezamenlijk de hele Vuelta           afstand (3280 kilometer) te fietsen. Meedoen? Je leest hier alles over de mogelijkheden!

 

Wat gebeurt er met de data?

Alle data die verzameld worden met de Snuffelfietskastjes zijn terug te vinden op het openbare data dashboard.
De verzamelde data rondom de etappes van La Vuelta Holanda, diverse tochten en andere data uit het Vuelta gebied zullen worden bestudeerd. Er zal gekeken worden naar hoe het met de luchtkwaliteit staat vóór de Vuelta maar ook daarna, hoe schoon La Vuelta eigenlijk is en of we de impact van een event als La Vuelta met Snuffelkastjes kunnen meten (of juist niet). Snuffel jij ook mee? Hoe meer data we verzamelen, hoe interessanter de uitkomsten kunnen zijn!

 

Over La Vuelta

Wil je meer weten over La Vuelta, de etappes of alle activiteiten die georganiseerd worden? Kijk dan op de website van La Vuelta Holanda!

Ander nieuws